6 Nisan 2015 Pazartesi

Peynir Kremalı Ballı Cevizli Havuclu Pasta



Havuclu kek her zaman bana eskiyi hatırlatır,tarcın kokusu beni benden alır.Kekler arasında favorimdir.Nemli,yumusacık bir kek.Bir dilim daha yesem mi dedirten cinsten.Belki sizinde favorinizdir.Tıpkı benim iki yakın arkadasımında sevdigi gibi.Bu da ortak bir dogum günü pastası yapmamda etkili oldu.Orjinal tarifi nerden buldugumu hatırlamıyorum ama defterimin arasına iliştirmişim.Tarifi yapmak bu kutlamaya kısmetmiş.Peynir kreması ve havuclu kekin uyumunu merak ediyordum acıkcası.Ve cokta yakıstıklarını düsünüyorum.Bide cevizi direk katmak yerine en sevdigim ve kekede ayrı bir lezzet verecegini düsündügüm ballı cevizleri yaptım.Üstüne süt receli döktümsede hazır olan recelin kıvamından dolayı pasta dinlenirken üstünde kalmasıda pek mümkün olmadı.Siz kendiniz yaptıgınız karamel veya süt recelini kullanabilirsiniz.Süt receli içinse malzemeleriniz az olup sadece biraz zaman ayırmanız gerekecektir.Ama yapınca tadına doyamayacaksınız eminimki.Son zamanlarda aklımda olan seylerden biride süt receli.
Yaptıgım zaman sizede ayrıntılı bir tarif gelebilir :)

Ballı cevizi soguma süresi icin öncelikli hazırlayın.

Ballı Ceviz

1 su bardagı ceviz
2 yemek k tereyag
3 yemek k bal

Tereyagını kısık ateste eritin.Balı koyup kaynayınca cevizleri katın.Rengi karamel rengi alınca ocaktan alın.Yaglı kagıda dizip sogumaya bırakın.Soguyunca yarısını rondodan cekin yarısını üst süsleme icin ayırın.


Havuclu Kek

4 yumurta (oda sıcaklıgında)
1.5 cay bar zeytinyag
2 su bardagı toz seker
2.5 su bar un
1 tatlı kasıgı tarcın
1/2 cay k zencefil
1/2 cay k yenibahar
1/4 cay k tuz
6-8 orta boy havuc
Ballı ceviz parcaları

Havucları rendeleyin.Yumurta ve sekeri 5 dakika boyunca cırpın.Yagı ekleyin.Un,kabartma tozu,tarcın,zencefil,yenibahar,tuz katıp karısınca havuc ve cevizi ilave edin.Karısımı 2ye ayırıp ayrı kalıplara yada tek kalıba paylastırın.Önceden ısıtılmıs fırında 180* 45 dakika pişirin.Kürdanla piştigini anlayınca fırından cıkartıp sogumaya alın.Eger tek kalıpta pişiriyorsanız pişme süresi uzayabilir.Sonucta 2 kat kek elde edin.


Peynirli Krema

1 paket süt kreması (önceden sogutulmus)
400 gr labne peyniri (süzülmüş)
110 gr tereyagı (oda sıcaklıgında)
3 yemek k pudra sekeri

Süt kremasının güzel kıvam alabilmesi icin önceden buzlukta en az 1 saat sogutulmus olması önemli.Bir kapta kremayı hacim alana kadar cırpın ve pudra sekerini ekleyin.Baska bir kapta yumusamıs tereyag ve süzülmüş peyniri karıstırın.Bu iki karısımı birbirine yedirerek kremayı hazırlayın.
Elde ettigimiz 2 kat kek arasına kremayı sürüp üst katı kapatın.İster sadece üstüne isterseniz kenarlarını hafif kaplayacak sekilde kremayı sürün.Üstüne ayırdıgımız cevizlerden dizin.Dilerseniz karamel sos yada süt recelinide kenarlarında gezdirerek sosun asagıya inmesini saglayın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder