
Malzemeler:
4 lavasIspanaklı harc
2 yumurta
1 bardak süt
Kabartma tozu
Tuz
Aslına bakarsak yumurtalı karısıma ekmekleri daldırıp,karıstırıp kalıba öyle döküyorsunuz ama benim diziş seklimden ötürü sadece alt taraf ıslanabildi.Buda altının börek gibi üstününse kıtır olmasını sagladıç
Nası yapacagınıza gelirsek.Fırını ısıtın.Kalıba yaglı kagıdı serin.Lavasları kalıbın boyutuna dikdörtgen seklinde kesin.Kücük parcalarıda dahil edin.Araya sıkıstırıp onlarıda katıcaz.Kestiginiz lavas parcalarının tek yüzüne ıspanaklı harctan sürüp yanyana,bosluk bırakmadan dizin

İşlem tamamlandıktan sonra yumurtaları,sütü,kabartma tozunu,tuzu bir kapta cırpın.Lavasların her tarafına esit sekilde üstünden dökün ve fırına verin.Yaklasık bir pişme süresi veremeyecegim ben sadece 30 dakikadan sonra yumurtalı karısımın pişip pişmedigine göre hareket ettim.Piştigini anlayınca fırını kapatıp içinde sogumaya bıraktım.Azda fırın ısısıyla pişsin diye.İşte bu kadar basit.Artık sizde ekmeklerinizi degerlendirebilirsiniz.
.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder