14 Nisan 2015 Salı

Cilekli Cikolatalı Bombeler



Cok talep gören tariflerden biri bu bombeler.Bombe mi bomba mı dersiniz bilemiyorum.Arkadaslarımda anneleriyle gelicek olunca tek basına görüntüsü ve tadıyla yetecek birsey olmalıydı diye düsündüm.Ve sanırım basarılıda oldum.Altındaki kek dolapta durmasına ve 2 gün sonra bile yumusacık,iç kreması ise biraz akıskan.Cilek ve cikolata uyumunu anlatmıyorum bile:) Tarifin uzun olduguna bakmayın.Önce keki yaparsanız o pişirken ve sogurken diger hazırlıkları tamamlayabilirsiniz.


Chiffon (Şifon) Kek için:

 (240 ml bardak)
3 yumurta(oda sicakliginda)
3/4 bardak pudra sekeri
1/2 bardak toz seker
1/8 tatli k tuz
1/2 paket kabartma tozu
1 bardak +2 yemek k un
1/4 bardak zeytinyag
1/3 bardak su
2 yemek k kakao.

Kakao, zeytinyag, su,yumurta sarilarini bi kapta cirpin.Un, tuz, kabartma tozunu eleyin.Toz sekeri ilave edin.Ortasini acip kakaolu karisimi bosaltin ve spatula ile birbirine yedirin.Oda sicakligindaki yumurta beyazlarina 2-3 damla limon suyu damlatin ve tepecikler olusuncaya kadar once dusuk sonra yuksek devirde cirpin.Pudra sekerini ilave edin ve cirpmaya devam edin.Daha sonra yumurta beyazlari karisima ilave edip, sondurmeden spatula ile yavas hareketlerle alttan uste dogru 3 seferde katin.Az yaglanmis firin tepsisine dokup onceden isitilmis firinda 175° 30-35 dk pisirin.

Dis kaplama icin:

150 gr bitter cikolata.
Cikolatayi benmari usulu eritin.Su degdirmemeye ve cikolatayi yakmamaya dikkat edin.Silikon kaliplara kasikla paylastirip firca yardimiyla sürün.Buzlukta 5 dk bekletin.Sertlesmis halde olacak.Eger acilan yerler varsa tekrar cikolata sürün.Ardindan kalıpları tekrar buzdolabina alın.

Vanilyali Mus icin:

1 paket sivi krema (soguk olmasi onemli, yoksa koyulasmaz)
2 yemek k tereyag
2 yemek k süt
1 yumurta sarisi
1/2 bardak toz seker
1 paket sekerli vanilin yada 2 yemek k vanilya sekeri.

Süt, tereyagi, sekeri tencereye alip tereyag eriyince ocaktan alin.Yumurta sarisini katip, pismemesi icin hizlica karistirin.Karisim soguyana kadar kremayi once dusuk sonra yüksek devirde cirpin.Ikisini karistirip kaliplara esit olarak paylastirin.


Paylastirdiginiz muslarin icine istediginiz meyveyi yerlestirip üstünü hafiften musla kapatin.Firindan cikip soguyan kekimizi kaliba uygun bardaklara yuvarlaklar kesip musun ustune kapatin.Dolapta 1 gece bekletin.Dikkatlice silikon kaliptan cikartin.Ustune isterseniz ayni sekilde cileklere 50 gr bitter,50 gr kremayla ganaj yapip soguduktan sonra ustlerine dokup bombelere yerlestirebilirsiniz.Yada yine benmari eritilmis cikolataya cilekleri bandirip yerlestirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder