30 Temmuz 2015 Perşembe

Karamelize Soganlı,Peynirli,Yumurtalı Krep Kareleri



Bir yandan agzımda pipet soguk kahvemi hüpleterek serinlemeye calısırken kahvaltı severlerin hosuna gidecek bir tarifle geldim.Kahvaltıda yemenizde sart değil tabi börek niyetine diger ögünlerde farklı sekillerde bile yapabilirsiniz.En iyisi krep severlerin diyeyim.

Eger recelmiş,cikolataymıs bu sekilde yemekten sıkıldıysanız bu tarifi siddetle denemenizi öneriyorum.Annem bazen ıspanaklı krep yapar,ıspanak sevmeyenler bile bayılarak yerdi.Bir nevi yufka yerine krep kullanıyorsunuz.Bu sekilde siz daha farklı seylerde üretebilirsiniz.

Kendinizin yaptıgı krep tarifi varsa onu uygulayın.Ben isteyen olursa diye klasik krep tarifide vereceğim.Eger sabah hepsinin yapımıyla ugrasmak istemezseniz kreplari aksamdan hazırlayıp,soguyunca strec filme sarıp sabah kullanabilirsiniz.Zaten fırına gireceği icin önceden yapılmıs olması sorun olmaz.

Ayrıca tek göz yumurta yiyemiyor ve o sarısının akısına hayran olmuyorsanız,benim ablam için yaptıgım gibi yumurtayı bir kapta cırpıp o sekilde pişirebilirsiniz.

Karamelize soganı ise bu tariften cıkarmanızı tavsiye etmem.Asıl lezzet katan seylerden biri diyebilirim.

Peynir olarak kaşar,çeçil ve parmesan kullandım.Elimdeki peynirler bunlardı ama tahminimce cheedar peyniri olsaydı lezzeti cok daha güzel olurdu.


Krep Kareleri için:

6 adet krep
Karamelize Sogan
Kaşar peyniri 
Çeçil peyniri
Parmesan peyniri 
Tereyag
Tuz

Krep için:

1 yumurta
1 su bardagı un
1,5 bardak süt
1 yemek k sıvıyag
Tuz

Yumurtayı bir kapta cırpıp diger malzemeleri ekleyin ve homojen oluncaya kadar karıstırın.Isıttıgınız tavaya hafifce yag sürün ve 1 kepce krep hamurundan döküp tavaya yuvarlak olacak sekilde yayın.Pişen yüzünü ters cevirip diger tarafı pişirin.

Karamelize soganı pişirmeden önce fırını 180* derecede ısıtmaya baslayın.Fırın tepsinine yaglı kagıt yerleştirin.

Parmesan peyniri rendeleyip,kasar peynirini ise ince ve dikdörtgen olacak sekilde dograyın.

Karamelize Sogan için:

2 orta boy sogan
Sıvıyag
Tuz
1 yemek k toz seker

Soganların kabuklarını soyup,yarım ay seklinde dograyın.Yag koydugunuz tava ısınınca soganlara tuz atarak yumusayıncaya kadar orta ateste pişirin.Yumusayan ve rengi dönen sogana toz sekeri ilave edip sürekli karıstırarak karamelize olmasını saglayın.Eger yagını cekmiş olursa biraz daha yag ilavesi yapabilirsiniz.Rengi kahverengileşince ocaktan alın.

Pişirmiş oldugunuz kreplerden birini tepsiye alıp ortasına çeçil yada rendelenmiş kasar peyniri serpiştirin.Peynirin üstüne karamelize sagan,yumurta ve dikdörtgen doganmıs kasar peyniri koyacagınızı hesap ederek yumurtayı göz seklinde seviyorsanız dikkatlice üstüne kırın,sevmiyorsanız bir kapta cırpın o sekilde yayılmasına cok izin vermeden dökün.Yumurtanın yanına karamelize sogan yerleştirin.Ve dikdörtgen dogramıs oldugunuz kasarı ise kalan yere yerleştirip krebin kenarlarını katlayın.

Eger yapısma sorunu yasıyorsanız kenarlarına yumurta beyazından sürerekte yapıstırabilirsiniz.Kreplerin hepsine aynı işlemi uygulayın ve  karelerin üzerine tereyag parcaları koyunTuz ve rendelenmiş parmesan peynirini serpiştirin.Baska istediğiniz baharatlar varsa onlarıda ilave edin.

Tepsiye dizili kareleri fırına verin ve 180* derecede pişirin.Yaklasık 10 dakika sonra yumurtalar pişince fırından alın.Sıcak sıcak tüketin.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder