28 Ağustos 2015 Cuma

Tabuleli Tavuk Salatası




Havalar sogudu.Artık pencere kapalı yatıyorum ve sabahları bunalmadan uyanıyorum.Aylardır tek ihtiyacım buydu sanki.Bu salatayı havalar sıcakken,her zaman soguk olan ablamın balkonunda yemek icin yapmıstım.Bir nevi esen rügarda salata keyfi yapacaktık.Bilirsiniz salataları severim.Bu salatada sosuyla benim 'iyiki yapmısım'larıma girmeyi basardı.Hala yaz aylarında form tutuyorsanız yada salata kültürünüze bir yenisini daha eklemek istiyorsanız buyrun tarif burdan :)


Malzemeler:

2 tavuk göğsü
Un
Biberiye
1/4 su bardagı köftelik bulgur (ince bulgur)
Iceberg marul yaprakları
1/4 su b kaju
2 yemek kızılcık mersini

Vinegrat Sos için:

2 yemek k zeytinyag
1 yemek k balzamik yada elma sirkesi
1 tatlı k hardal
1 tatlı k bal
Tuz
Karabiber
Limon

Öncelikler köftelik bulguru bir kaba alıp üzerini cok az gecinceye kadar sıcak suyla ıslatın.Kendiliginden sisecek,suyu emecektir.

Marul yapraklarını yıkayıp,irice dograyın.

Kajuları bir tavaya alarak kısık ateste rengi degişip,kızarıncaya kadar kavurun.Ve elinizde iri parcalar olacak sekilde kajuları parcalayın.

Tavuk gögüslerini ikiye ayırın.Bir dövecek yardımıyla inceltin.Arkalı önlü olarak un,daha sonra biberiyeye bulayın.Cok az yag koydugunuz tavada iki tarafınıda 2 dakika boyunca kızartın.Tuz,karabiber ve birazda limon suyu damlatın.Pişen tavukları kesme tahtasında jülyen olarak dograyın.

Sos içinse bütün malzemeleri bir kapta birleştirip karıstırın.Tuz,karabiber ve limonu istediginiz miktarda katın. (Sosu ister salata üzerine dökün,dilersenizde bulgur sistikten sonra bu sosa katıp karıstırabilirsiniz.Belki daha güzel olur.Şimdi aklıma geldi bu fikirde.)

Bütün malzemeleriniz hazır olunca bir tabaga öncelikle marul yapraklarını dizin.Ardından bulgurdan koyun.Bulgurun üstüne tavuk dilimlerini yerleştirip üzerine parcalanmıs kaju ve kızılcık mersininden serpiştirin.Eger sosu üzerine dökecekseniz esit sekilde salata üzerinde gezindirin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder