Daha önce yapmıs oldugum Challah ekmeğini hatırlarsınız
belki.Bilmiyorsanızda buraya bir tık yaparsanız ulasabilirsiniz.Kek gibi
yumusacık hafif tatlı bu ekmeği fransız tostu yapmak için ayırmıstım.Nedense
evde olan normal ekmekle yapmak istemedim illa o ekmekle yapıcam.O yüzden
sırasının gelmesini bekledim.Siz benim gibi yapmayın.Bu lezzet icin ekmek
yapmayı yada bulmayı beklemeyin.Elinizdeki ekmeklerle yapın gitsin.Challah
ekmeğini tazeyken buzluga attıgım icin bayatlık derecesini sorgulamam gerekiyor
ama genelde 2 günlük bayat ekmekle yapılırsa daha iyi olacagı söyleniyor.Bundan
sonra bende beklemeyip elime bayat ekmek gecince yapacagım.
‘French Toast’ olarak geçen Fransız tostu bizim yumurtalı
ekmeğe benzer türden bir yiyecek.İçerigi bakımından tatlı olarak yenir.O yüzden
ismine aldanıp antin kuntin birseymiş ben yemem demeyin.Harcıyla pişirildiken
sonra pankek havasında yiyeceginiz birsey.O yüzden uzak durmayıp sahalara inin
ve kendinizi biraz havaya sokacak fransız tostunuzu yapın.Sonrasında ise anın keyfini
cıkarın.
Ben portakalı cok sevdigim ve dolapta uzun süredir bekleyen
portakallarım oldugu için surup yaptım.Üstünede biraz pudra sekeri,biraz
portakal surubu yeterli geldi.Siz surupla ugrasmak istemezseniz taze meyve
dilimleri olur,reçel olur kullanabilirsiniz.Tercih tamamen size ait.
Malzemeler:
3 yumurta
¾ cup süt
1 yemek k seker
1 cay k tarcın
¼ cay k muskat rendesi
6 dilim challah ekmeği/ekmek
Yumurta,süt,seker,muskat ve tarcını bir kapta birlikte
cırpın.Bir yandanda tereyagını bir
tavada eritin.Homojen olarak karısan harca ekmek dilimlerini batırıp bir yüzü
sıvıyı emince diger yüzünü batırın ve yag erimiş tavaya ekmekleri dizin.Bir
yüzü kızaran ekmegin diger yüzünüde kızartıp bir tabaga alın.Servis icin hazır
demektir.
Eger portakal surubu yapmak isterseniz;
1 büyük portakal
1 yemek k esmer yada beyaz seker
Portakalın suyunu sıkıp sos tenceresine alın.Sekeri ilave
edip kısık ateste kaynadıktan sonra kontrol ederek eger hafif kıvam almıssa altını kapatın ve sogumaya alın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder