15 Temmuz 2012 Pazar

Çiğ Börek


(4 kişilik)
Hamuru icin:
Fındık büyüklügünde maya
4 su bardagı un
1 tatli kasıgı tuz
aldıgı kadar su


İc Harcı icin:
250 gr kıyma
1 sogan
1 tutam maydonoz
1 tatlı kasıgı tuz
baharat


Un,maya,tuz genisce bi kaba konulup ortası acılır.Ortası dolana kadr su ilave edilir.Kulak memesi kıvamına gelene kadar yogurulur.İc harcımız icinde soganı yemeklik sekılde,maydonozu ince ince kıyıp kıymaya katıyoruz.İstedigimiz baharatlardan ve tuzumuzu atıp karıstırıyoruz.Hamurumuzu 8 parcaya ayırıp her birini yuvarlak sekilde acıyoruz.İc harcımızı koyup yarım ay seklinde kapatıyoruz.Sıkıca kapatalımkı kızartırken acılmasınlar.Yaklasık 2-3 su bardagı yagda arkalı önlü sekilde kızartıyoruz ve Cig boregimizi afiyetle yiyebiliriz :)    
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder