Ben yapınca kırılmanın bu kadar olacagını tahmin etmiyodum.Nedeni ise cırpma kabının 8 yumurta beyazını almayıp cırparken orantılı sekilde cırpamamam.Dagılmalar olsada süsüyle hic ummadıgınız seyler ortaya cıkarabilirsiniz.Siz fazla ölcü yaparsanız 2 part halinde yapsanız daha iyi olur o yüzden.
Mereng taban icin :
500 gr toz seker8 yumurta beyazı
4 cay k mısır nisastası
2 cay k elma sirkesi
Fırını 150* derecede ısıtmaya baslayın.Oda sıcaklıgına getirdiginiz yumurta beyazlarını köpürene kadar cırpın.Ardından kasık kasık sekerden ekleyip yüksek hızda cırpın.Parlak görünüme ulasınca nişasta ve sirkeyi katıp dikkatlice spatulayla karıstırın.Yaglı kagıt serdiginiz tepsiye 1-1.5 kasık merengten alıp hafifce yayıp istediginiz büyüklükte yuvarlaklar olusturun.Aralarında bosluk olusturunki pişince kabaracaklar.Fırının ısısını 110* derceye düsürüp tepsileri fırına verin.Yaklasık 1 saate yakın pişirin.Süre yarısında tepsilerin yerlerini degiştirmeyi unutmayın.Merengler pişince fırının kapagını acın ve fırının icinde sogumaya alın.Kırılmalar olacaktır korkmayın.Soguyunca dikkatlice yaglı kagıttan ayırın.
Beyaz Çikolatalı Pastacı Kreması:
2 yumurta sarısı250 ml süt
3 yemek k nişasta
240 gr beyaz cikolata
1 paket süt kreması
50 gr tereyag
Yumurta sarısı ve nişastayı bir kapta cırpın.50 ml kremayı ısıtıp beyaz cikolatayı icinde yavasca karıstırarak eritin,oda sıcaklıgına gelmesi icin bir kenarda bekletin.Sütü,kremayı ısıtın.(Dilerseniz bu asamada 2 yemek k seker katabilirsiniz ama ben cikolata olunca katmadım) Yumurta karısımına kasık kasık sütten katın.Hızlıca karıstırın ki yumurta pişmesin.Ilınınca süte hepsini katın ve muhallebi kıvamı alana kadar pişirin.Kıvam alınca tereyagını ve krema-beyaz cikolata karısımını birleştirip pürüzsüz bir kıvam alana kadar cırpın.Üstüne strec filmi kremaya degdirerek örtüp sogumaya alın.En az 3-4 saat dinlendirin.Kullanmaya baslamadan önce mikserle cırpıp kullanın.
Üzeri icin:
CilekCırpılmıs krema
Soguyan tabanın üstüne beyaz cikolatalı kremayı yayın.Dogradıgınız cilekleri üstüne dizin.Cırpılmıs kremadan 1 tatlı kasıgı kadar kondurup bütün yada yarım cilegi batırın.Dilerseniz merengin son bi kac tanesine gıda boyası katarak pişirip,üst kısmındaki kıtırları ufalayıp süslemede kullanabilirsiniz.1 gece dolapta bekletin.Ertesi gün muhtesem bir tatlı sizi bekliyor olacak.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder