30 Haziran 2015 Salı

Limonlu Hindistan Cevizli Melek Cupcake



Yaz yüzünü yavas yavas göstermeye başladı.Ama sadece gündüzleri.Dısarı cıkınca bunalmıs halde eve dönüyorsun.Geceleri baya soguk oluyor.Hatta gecen gün Erciyes'e kar yagmıs.Gercekten sasılacak bi olay bu Kayseri için. Tabi Dünya'nın civisi cıkmıs buda birsey mi? Bu aralar olan bütün olaylara üzülerek baksamda,bi yandanda ne yazıkki hayat devam ediyor,kacırsak yazık olacak.Bazen herseyden soguma dönemim geliyor.Ülkeden,insanlardan,haberlerden, vs vs Konu niye buraya geldi anlamadım ama umarım kısa sürede herkes icin var olan hayırlı kapılar acılır.

Ben size yaza iyi gelecek,hafif bir tarif vermeye gelmiştim.Bu tarif angel food olarak gecen melek kekinin cupcake versiyonundan olusuyor.Ben aslında keki yapmak istemiştim ama bu keke özel olarak bulunan kalıptan bende olmadıgı ve baska bir kalıplada yapmak istemedigim icin cupcake versiyonunu yapıp üstünü süsledim.





Bu kek sünger kek orjinalli olup Amerika'da 19.yy popüler olmaya baslayan bol yumurta beyazlı,sarılarının olmadıgı,ici bembeyaz,pamuk gibi bir kek.Adı ise havadar hafifliginden dolayı meleklerin yiyecegi olarak angel food cake konmus.


Tabi bu hafifliğe en cok limonu yakıstırdım.Yanındada hafif aromasıyla hindistan cevizi.Ben kavurdum hindistan cevizini.Annem ve ablam aromasını hissetmediklerini söyledi.Ama bana ya psikolojik olarak yada hindistan ceviziyle süsledigimi bildigim icin aromayı hissettim,tam  bilemiyorum.Siz kavurmadanda yapabilirsiniz.

Limon curd sosa gelirsek limon peltesi yapmaktansa her zaman curdu tercih ediyorum.Normalde bol yumurta sarılı olsada ben pelteden kurtarmak icin sadece 1 yumurta sarısı katıyorum.Lezzetini güzelleştirdigini düsünüyorum.Fazla yumurta sarılı olan sanki limon degilde baska birsey yiyormussun gibi oluyor bana kalırsa.Renklendirmek icinse cok az zerdecal katıyorum.Sarı iyice vurgulanıyor.

Diger bir krema ise peynir kreması.Buda bana kalırsa en hafif lezzetlerden biri ve limonla acayip güzel bir uyum sagladıgını düsünüyorum.Siz isterseniz limon curdla birlikte cırpıp tek cesit krema elde edebilirsiniz.Ben katman katman yapmak istediğim icin böyle yaptım.İsterseniz koyu kıvamda santi cırpıp labne ekleyebilirsiniz yada sadece krem santide isinizi görür.

Eger bu kadar yumurta beyazı kullanmam derseniz frambuazsız haliyle bu cupcake tarifinide uygulayabilirsiniz.Ben pastacı kremasından kalan yumurta beyazlarını degerlendirdim.

Bütün ayrıntılardan bahsettigime göre tarife gecebilirim.


Angel Food Cupcake:

6 yumurta beyazı(oda sıcaklıgında)
3/4+ 2 yemek k toz seker
1/2 cup kek unu (linkteki tariften bulabilirsiniz)
1/4 cay k tuz
2.5 yemek k su
3/4 cay k krem tartar

Fırını 175 derecede ısıtmaya baslayın.Muffin kalıplarına kagıtları koyunuz.
Toz sekeri rondodan cekip daha kücük tanecikli hale getirin
Yumurta beyazlarını krem tartar ve suyu katarak uzunca cırpın.Sekerin yarısını azar azar dökerek parlak ve akmayacak kıvamda mereng olusturun.
Un,tuz ve sekerin yarısını 2 kere eleyin.Yumurta beyazlarına yavas yavas katarak alttan üste dogru söndürmeden homojen olana kadar karıstırın.
Kagıtların agzına kadar dolacak sekilde hamurdan doldurun.Isınmıs fırına verin.Ve 20 dakika kadar pişirin.Fırının icinde kabaran kek daha sonra sönecek,panik yapmayın Piştikten sonra sogumasını bekleyin.

Limon Curd:

3 orta boy limon
1/2 su bardagı su
3 yemek k silme nisasta
1 yumurta sarısı
3 yemek toz seker

Limonların suyunu sıkın.Malzemelerin hepsini tencerede önce cırpıp daha sonra orta ateste kıvamı koyulasıncaya kadar karıstırın.Sogumaya bırakın.Arada sırada karıstırıp kabuk tutmasını engelleyin.


Peynirli Krema:

1/2 paket krema (önceden sogutulmus)
100 gr labne(süzdürülmüş)
2 yemek k pudra sekeri

 Kremayı ve cırpma kabını,cırpıcıyı 20 dk buzlukta bekletin.Bu esnada labneyi süzdürebilirsiniz.Daha sonra kremayı cırpmaya baslayın hacmi artıp kıvamı koyulasınca labneyi ve pudra sekerini katın.

Üstü için:

Kavrulmus hindistan cevizi,kiraz

Soguyan angel cupcakelerin üstüne koyu kıvamdaki limon curdtan sürüp yayın.Krema torbasına doldurdugunuz peynirli kremasıyla istediginiz süslemeyi yapıp,kavrulmus hindistan cevizini her tarafını kaplayacak sekilde serpin.En üstünede kiraz yerleştirin.




1 yorum: